4 de juny del 2012

Crònica 6a Sessió (02-06-2012)

2 comentaris
 
Vam obrir aquesta 6a Sessió del dissabte amb una vintena de persones, tot i venir d'unes dures i llargues jornades a la Fira de Granollers de les quals ja en vam fer la crònica corresponent. La gent, però, va venir amb ganes de comentar les seves experiències a la fira, cosa que va fer començar les partides una mica més tard del que estem acostumats. A més, vam tenir l'estelar visita de l'Alfred de la botiga JugarXJugar de Barcelona el qual ens va ensenyar un joc del qual en parlarem més endavant i amb el qual vam quedar encantats per la seva visita (gran jugador i millor persona).




Tothom volia ensenyar les seves últimes adquisicions i explicar una mica de què anaven els jocs nous. I després de debatir qui volia jugar a qué i tothom col·locat a la seva cadira i taula corresponent, vam començar a jugar. Per una banda, el Marc i l'Anna els quals volien aprendre a jugar al Carcassonne (evidentment l'Òscar i el Xavier es van oferir d'immediat tal com a mestres de cerimònies de benvinguda a aquest joc). Sabem fins i tot de la preparació a posteriori i fora-sessions de la parella per fer una rèplica contra els mateixos contrincants i així vengar-se de la derrota...



Per les altres taules es muntava una impressionant partida al 7 Wonders amb tots els jugadors possibles per a aquest joc. Aquesta partida el converteix en el joc més jugat fins al moment (junt amb el familiar De Mudanzas) a les sessions del Club Amatent. La victòria fou aclaparadora pel Roberto (que el dissabte va tenir un dia ben afortunat, ja que va guanyar les dues partides que va jugar).




En una altra taula es jugava per primer cop, i per ficar-lo a prova, el joc Pergamon en el qual es tracta d'anar a fer unes excavacions després d'aconseguir els suficients diners per fer-ho i muntar les millors exposicions possibles al museu; aquestes ens donaran els punts de victòria necessaris per aconseguir la victòria. I el millor comissari d'exposicions va ser en Santi seguit de l'Alfred per ben poquet.





Mentrestant, el grup del Carcassonne es va ficar el mono de treball i se'n va anar a cultivar cereals i verdures, així com a fer criança de porcs, ovelles i d'altres animals, amb el primer Agricola (dels molts que segurament aniran sorgint en properes sessions) del club. Sorprenentment fou una partida ràpida, i més degut a la inexperiència de dos dels jugadors, ja que era el primer cop que hi jugaven), encara que la diferència en els punts de victòria finals es va fer palesa (temps hi haurà per tornar-hi amb igualtat de condicions).




Amb el 7 Wonders ja finiquitat s'obrí de nou una partida a Ciudadelas que va resultar una mica accidentada, dit pels mateixos jugadors que la van sofrir (fins i tot la partida va quedar inacabada per falta de temps...). No obstant la partida va ser comptabilitzada en el moment de plegar i es va donar per guanyador a aquell jugador que anava primer en aquell moment.




Per una altra cantonada de la sala es va començar a jugar a The Island (també conegut com a Survive: Escape From Atlantis!), un joc que ens va explicar l'Alfred i què ens va encantar a tots els que hi vam jugar. El joc tracta d'una illa que es va esfonsant i on els peons dels jugadors s'han de traslladar cap a les quatre illes petites que hi ha a les quatre cantonades del taulell, encara que l'aventura no serà fàcil perque el mar és ple de perills: taurons que es mengen els peons que estan nadant, balenes que giravolten les barques dels supervivents i monstres marins que s'ho emportent tot pel davant. I per complicar encara més les coses, hi ha llosetes que tenen remolins i s'ho engullen tot al seu pas.





La gràcia del joc està en que cada jugador mou les peces dels perills i les fa actuar contra els altres jugadors, amb la qual cosa l'interactuació d'aquests és màxima. Cada supervivent té un nombre a sota que serà el que s'haurà de comptabilitzar si aquest és un dels salvats (i encara que sembli fàcil recordar-se'n d'on és cadascú, al final de la partida es torna pràcticament impossible).


Però, sens dubte, la partida de la jornada fou amb el joc La Villa, publicat fa menys d'una setmana per l'editora Ludonova al nostre país. Una partida que va durar unes dues hores i mitja i que va ser explicada magistralment pel Freddy, com acostuma a ser habitual.


Aquest joc tracta de ficar-se a la pell d'uns habitants qualsevol d'un poble qualsevol. Fins aquí és així de simple, però uns triaran seguir la carrera política, altres de l'esglèsia i fins i tot n'hi haurà que aniran a veure món tot viatjant arreu. Durant la partida cada jugador controlarà i intentarà fer prosperar la seva família durant tres generacions (i fins la seva mort). Joc interessantíssim i ja reclamat per uns quants Amatents que no el van poder provar en aquesta sessió i que sortirà segur més endavant a alguna taula.






I fins aquí la nostra 6a Sessió al Club Amatent, ja a l'espera de la 7a d'aquí a dues setmanes al mateix lloc. Ens agradaria finalment donar la benvinguda oficial al Jose, la nova incorporació del Club Amatent i a la consolidació de l'Anna i el Marc com a membres de ple dret, de la mateixa manera que el Dani i el seu fill Víctor dels quals n'estem tots molt contents.

P.D. I recordeu d'apuntar-vos els qui no ho esteu ja al nostre Fòrum Amatent per estar informats de tot aquest món lúdic o fins i tot per fer-nos les consultes o dubtes que us vagin sorgint; nosaltres estarem encantats de buscar-hi una solució: http://clubamatent.foroactivo.com

2 Responses so far.

  1. Axos says:

    Gran Crònica!!!!

    Encantats de ser Amatents i aprenen dia a dia.

    Per cert...ja hem comprat el Carcassone!!! Així que prepareu-vos jajajaja

    Salut!

  2. Ens n'alegrem molt... Ens veiem aviat!!!

usuari/s connectats