23 de maig del 2012

Fira de Granollers (2 de 3) - Dissabte

0 comentaris
 
El dissabte arribem a mig matí a Granollers esperant trobar-nos ja als dos Amatents que tenim "de guàrdia" participant al 8è Campionat d'Espanya de Carcassone patrocinat per Devir. Quan arribem ja van per la tercera ronda de les quatre que se n'havien de fer. Finalment l'Òscar acaba segon en les quatre partides i en Xavier ens va tenir unes classificacions més irregulars (segon, tercer, primer i quart, encara que aconseguí ser el segon en major puntuació total empatat amb el campió) amb el qual acaben respectivament en els llocs 26è i 41è, uns llocs genys menyspreables tenint en compte que la participació és d'unes vuitanta persones vingudes de tot l'Estat.




La climatologia acompanyava, això feia que cada cop s'apropés més i més gent a la carpa de la Fira; nosaltres, per la nostra banda, anàvem fent una mica de tot: provant jocs encara desconeguts per a nosaltres, ensenyant-ne d'altres a les famílies que s'apropaven amb cara de no entendre què hi feia tanta gent allí i què hi havia en aquelles taules que feia riure tant a la gent... en fi, una situació que esperem que cada cop es produeixi menys (de fet n'estem convençuts i per això existim, per fer-ne tota la difusió possible).



Ja conforme s'apropa l'hora de dinar, la quantitat de famílies amb nens que s'acosta junt amb els jugadors habituals de la multitud de clubs i associacions que hi ha presents converteixen l'interior de la carpa en un caos organitzat on ja comença a costar trobar taula. No obstant, el tipus de gent que es reuneix en aquestes trobades és molt amatent, és a dir, és un tipus de gent que empatitza ràpidament amb els que busquen un lloc per jugar i es comparteixen taules per a què ningú en quedi al marge. I el Màgic Andreu a les seves històries amb nens i grans...



Al mateix temps s'acabava el Torneig de Carcassone algun Amatent ja s'havia afilerat amb el Village, un joc que sembla serà la sensació d'aquest any 2012 quan surti publicat per l'editorial Ludonova amb el nom de La Villa. Aquest és un joc on es representa unes vides qualsevol en un poble, on alguns dels seus habitants optaran per fer carrera en política, altres en l'esglèsia i d'altres fins i tot marxaran de viatge per conèixer món. Durant la partida cada jugador controla el destí d'una família en busca de la seva prosperitat, tenint en compte que el temps sempre avança inexorablement fins a la mort. En aquesta fotografia podeu veure com alguns Amatents ja el van ficar a prova fins i tot abans que sortís al mercat aquesta nova edició (així ja estem preparats per portar-lo a les nostres sessions i ensenyar-lo a qui vulgui coneixer-lo):



A tot això, a banda i banda de la carpa es produïen esdeveniments de tot tipus i colors (impossible d'explicar tot aquí) com el Torneig de Circus Maximus 3D, una monumental i espectacular partida de quàdrigues en un circ romà al més pur estil Ben-Hur (i creació d'en Jordi Roca), una taula plena de peces de Lego per als nens i no tant nens i el 13è Campionat de Catalunya d'Aualé:





I tot just abans de l'hora de dinar, en Freddy ens explicà la mecànica del Gloria a Roma, un joc que té pinta sortirà molt a les nostres sessions, ja que va agradar molt i això que no li vam aplicar tot el seu potencial. Es tracta d'un joc de cartes que té tantes possibilitats i tantes variants que és necessari fer primer unes quantes partides tan sols amb la seva mecànica simple, sense aplicar les funcions individuals de cada carta:





Mentrestant, a la taula de la vora, tot esperant l'acabament del Gloria a Roma, l'Aleix començava a explicar a l'Òscar el reglament del Race for the Galaxy, un joc que acabaria sortint a última hora de la tarda.



Tot d'una i amb el temps que marxava sense adonar-nos, se'ns va fer l'hora de dinar amb la qual cosa ens vam prendre una petita pausa per recarregar neurones i planificar millor la tarda on, ara sí, tindríem un aterrament d'Amatents considerable.





Al tornar a la carpa després de fer un cop d'ull a totes les activitats que s'estaven fent al recinte firal de Granollers (que n'eren moltes), les taules plenes, els samarretes taronges a màxim rendiment i la gent que comença a arribar en grups molt grans, ens és impossible juntar-nos tots els del Club en un mateix lloc, per tant decidim repartir-nos per on puguem i tornem a la nostra, a jugar i a ensenyar a jugar... uns al Caylus Magna Carta i altres al Set, entre d'altres jocs.





El ritme és frenètic, arriben personatges coneguts com en Màrius Serra (caçat immediatament per l'Aleix), co-creador d'un dels jocs que es fiquen a les taules: Verbàlia; creadors que venen a presentar les seves recents creacions com el Josep M. Allué amb el seu gegant Dixit Jinx d'exemple o el mateix Brett J. Gilbert, guanyador del Campionat de prototips de l'any passat a Granollers amb el Divinare del qual ja n'havíem parlat en l'anterior crònica.




Per acabar el dia vam ficar en pràctica la partida promesa i perseguida de l'Aleix al Race for the Galaxy, un joc d'una complexitat mitjana-alta al qual li haurem de donar més oportunitats per acabar d'agafar-li el fil...



I durant tota la jornada, el plató de 5 Minutos Por Juego! no va parar de fer més i més entrevistes fins a quedar-se afònics literalment. Gran feina la que fan...

Per la següent crònica tan sols ens quedarà per explicar la climatològica sessió que acabaria d'arrodonir un cap de setmana inolvidable per a molts dels que vam estar a Granollers.

usuari/s connectats