15 de maig del 2012

Crònica 5a Sessió (12-05-2012)

8 comentaris
 
Espectacular l'assistència d'aquest dissabte passat a la 5a Sessió del Club Amatent: ni més ni menys que 22 persones de les quals 6 foren noves incorporacions i a les quals ens agradaria donar la benvinguda expressament: a la parella Marc i Anna de Vallirana, al Dani, al Víctor, al Santi i, finalment, al José (expert en wargames, i potser l'únic punt feble que tenia el Club i que amb la seva incorporació ja queda ressolt). Tal assistència ens va suposar haver de ficar fins a cinc taules per jugar alhora i comprovar amb satisfacció el creixement continu d'aquest grup que es va consolidant cada cop més i, fins i tot, aferrant noves amistats (que en el fons és del que es tracta: passar una estona divertida, pensar i aprendre una mica i conèixer a gent nova de la que paga molt la pena). A més, el nostre principal objectiu que és el de difondre aquest món lúdic es va confirmant a poc a poc al poble de Sant Vicenç dels Horts i als seus voltants.



La taula de jocs era ben plena i tan sols faltava començar. Per una banda es va jugar fins a tres partides al Battleline, un joc de cartes on mitjançant una combinació d'aquestes s'ha de fer front al teu adversari (dues partides a tres bandes i una face to face) i on el Santi va deixar palès el seu instint estratega al alçar-se amb dues victòries.
A l'esquena d'en Santi i d'en Javi podeu veure la quantitat de jocs que teníem disponibles


Al mateix temps, just a la vora d'aquesta taula es trobava el grup que jugaria la partida més important de la sessió fent un petit escalfament al King of Tokyo d'ambientació godzilliana, un joc senzill on el component d'atzar és molt important i els jugadors són monstres gegants que intentaran destruir la ciutat de Tokyo alhora que combatran entre ells.




Vídeo explicatiu d'Oriol Comas del joc King of Tokyo:





Per una altra banda, a la taula dels Amatents més joves, en March va moderar fins a 3 trepidants partides al De Mudanzas, el joc d'encabir a les furgonetes tota la càrrega possible per a què no falti ni sobri cap material i que ja va sortir a taula a la 1a Sessió del Club Amatent. En Sergi fou el dominador de les càrregues emportant-se dues de les tres partides consecutives que es van jugar (l'altra fou per l'Ivan).



Just al acabar aquestes tres partides, la mateixa taula va agafar el relleu del King of Tokyo (amb la victòria aquest cop d'en Harold) i del Dixit Odyssey de la ludoteca de la biblioteca (cortesia de la casa Morapiaf):






I, com podeu veure a la següent fotografia, sempre "vigilats" de reüll pel Roberto, sempre atent a totes les partides en joc, fins i tot jugant al Fauna en una altra taula (on per cert, ja li vam dir que no tornaríem a jugar més amb ell a aquest joc per que es sabia totes les respostes, fins i tot els mil·límetres que feia una petita granota groga amb un nom molt estrany que vivia en un lloc encara més estrany). Bromes a banda, el Fauna és un joc fàcil d'entendre i explicar però amb un gran component educatiu que farà descobrir a la gent el lloc on viuen, els pesos i les mesures de multitud d'espècies fins ara desconegudes per a elles, un joc molt recomanable per treure'l en família:





I sense fer gaire soroll, en una altra part de la Sala Polivalent estaven reunits a la mateixa taula l'Anna, el Marc, el Xavi i el Jordi fent les seves partides al Qwirkle (joc abstracte de col·locació de símbols que va guanyar en Jordi), al Dados Zombie (joc de daus senzill per fer-te unes rises i no complicar-te gaire les coses) i al Aventureros al Tren: Europa, aquest sí un joc típicament eurogame de col·locació de vagons de tren pel mapa on l'objectiu principal és aconseguir més punts de victòria que els teus rivals, i això s'aconsegueix construint la línia més llarga de recorregut, aconseguint punts de missions que et demanen una sèrie de cartes, completant uns determinats trajectes, etc. La victòria al Dados Zombie va ser pel Marc i al Aventureros al Tren per l'Anna, per tant, aquesta taula va equilibrar molt bé les seves victòries durant tot el matí, tot i que en Jordi va tenir menor puntuació a la Lliga Amatent al aconseguir la victòria a un joc de nivell 1.






I al voltant de tot això, a la taula principal ja s'estava jugant el joc més important dels que havíen de sortir a taula aquest dissabte: el Alta Tensión: las Primeras Chispas, un joc de gestió de recursos que tornarà a veure taula més cops per a què tots els Amatents puguin provar. Al Primeras Chispas fas el paper de líder d'una tribu i on hauràs de decidir què és el millor per a la teva gent durant l'Edat de Pedra (millorar tècniques de caça, obtenir nous coneixements per aconseguir aliment o aprendre a controlar el foc, etc.). Una gran i llarga partida la qual va guanyar l'Aleix, seguit per la Silvia i pel Ricard, als quals els va reportar molts punts que els van fer pujar a la classificació general de la Lliga.






I per tancar la 5a Sessió van aparèixer a les taules un parell de jocs dels "petits", o "fillers" tal com s'anomenen a l'argot del món dels jocs de taula: el Félix: el Gato Encerrado i el ¡Pingüinos! En el primer, un joc de subastes on s'ha de farolejar, amb la primera victòria d'en Víctor al Club Amatent; i en el segon, on s'ha d'aconseguir pescar tants peixos com sigui possible amb els nostres pingüins, amb victòria d'en Santi el qual va deixar una molt bona imatge en la seva primera visita al Club, emportant-se tres de les quatre partides que va jugar:






En fi, una gran jornada amb un munt de partides jugades (fins a 17 partides en 5 taules alhora) que ens fa arribar molt contents a la que serà la nostra presentació oficial al món dels jocs de taula, és a dir, a la Fira JugarXJugar de Granollers, on ens podreu trobar en una taula i on us ensenyarem un munt de jocs a tots els que vingueu a conèixer-nos. Us hi esperem...

8 Responses so far.

  1. Axos says:

    El nostre primer contacte i molt positiu. Ens ho vam passar genial, gràcies!!!

  2. freddy says:

    Que guapos sortim tots sempre, jejeje i fa l'efecte que ens ho estem passant bé, eh nois?

  3. Ens n'alegrem molt Axos, ara sí que ja formeu oficialment part del Club Amatent.

  4. Anònim says:

    Quina patxoca veure la sessió tan animada!

    A veure si podem tornar a visitar-vos aviat.

  5. El mateix us dic... a veure si podem tornar nosaltres a la ludotecla aviat :-)

  6. Anònim says:

    Genial la crònica, com sempre. I genial la sessió de dissabte... En volem més!!! Aquí, qui prova repeteix.

usuari/s connectats