2 d’abril del 2012

Crònica 2a Sessió (31-03-2012)

5 comentaris
 
Gran 2a sessió la d'aquest dissabte al matí a la Biblioteca Les Voltes amb ni més ni menys que quinze participants repartits jugant en tres taules alhora i una trentena de jocs que, evidentment, no es van poder ficar tots a les taules i queden aplaçats per següent sessions. A més també volem agrair la presència de tres membres del @ludotecla de la Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat.



Obrim la sessió en una taula amb el Ricochet Robots, un joc de 1999 en el qual participen sis persones i que es tracta de fer rebotar un robot (fitxa en joc) contra tot tipus d'objectes (fins i tot d'altres robots) per arribar a la seva destinació en els menors moviments possibles. La dificultat recau en trobar menys moviments que els teus adversaris en joc. Finalment es produeix una partida bastant renyida però que s'emporta en Farrels demostrant la seva experiència prèvia en aquest joc.




Per una altra banda es comença a montar un Colons de Catan per a quatre persones, amb la nova incorporació al Club d'en Javi que s'estrena en aquest món del jocs de taula moderns amb aquest joc, tal i com ens va succeir a molts de nosaltres al seu dia. Aquesta partida es planteja llarga amb molts intercanvis de la carta del camí més llarg i la dels cavallers. Finalment en March s'acaba imposant amb un atac sorpresa degut a una important càrrega de punt de victòria provinents de les cartes de desenvolupament.



Els components de la taula primera acaben la seva partida del Ricochet Robots i, encomanats per la nostàlgia de reviure un Catan de nou, comencen una partida paral·lela del mateix joc, molt disputada encara que ràpida entre quatre grans veterans d'aquest tema.



Ja amb la incorporació al Club Amatent d'en Ivan i d'en Harold, així com del Miguel Ángel i el seu fill Víctor, es necessita (i es fica) una tercera taula per desenvolupar una partida dirigida per en Farrels de Dawn Under, un joc memorístic d'ambientació gòtica de l'any 2004 que demostra que les ments més joves estan més preparades per aquest tipus d'exercicis. La partida la guanya l'Ivan, primer joc de taula modern que juga i primera victòria... això sí que és un bon començament.




Al finalitzar aquesta partida s'incorpora per fi, després de la seva espera des de la 1a Sessió on no va poder sortir a taula, l'Ubongo, joc abstracte amb unes plantilles que s'han d'emplenar de fitxes tipus Tetris en el menor temps possible i cridar la paraula Ubongo per a què la resta de rivals ho escolti i es fiquin nerviosos, ja que el temps comença a acabar-se... l'objectiu final és aconseguir més joies d'un mateix color que la resta de rivals. Finalment, la victòria se l'emporta en Jaume amb sis punts, per sobre de l'Ivan amb cinc i d'en Aleix i en Harold amb quatre.




Per una altra banda es comença a jugar en una de les taules que ja havia acabat el Catan un Fèlix, el Gato Encerrado, un joc de subhastes on l'objectiu és emportar-se el major nombre de punts inclosos en les cartes amb la cura de no emportar-se gaires punts negatius. Per aconseguir aquest objectiu hi ha diversos condicionants com el gos gran que elimina el gat amb més punts o el gos petit que treu del joc al gat amb menys punts. A l'altra taula en Freddy, l'Òscar i el March estan a l'antic Egipte subhastant-se tot el que puguin en un Ra el qual també era un dels jocs que esperaven ficar-se a la taula des de la darrera sessió del Club Amatent i que obté una victòria d'en Freddy seguit molt d'aprop per l'Òscar i ja no tant a prop pel March el qual paga molt car els seus atreviments en les subastes.




I, finalment per tancar la sessió es juga de forma simultània un ràpid Fastama Blitz, un joc on se't gira el cervell degut a la seva velocitat incontrolada (de manera similar al Jungle Speed però amb figuretes) i un Ciudadelas, un senyor joc de cartes on la psicologia és determinant per endur-se la victòria i que en aquest cas s'emporta en Miguel Ángel, nova incorporació al Club Amatent, aprofitant-se de l'avarícia de l'Aleix en les últimes rondes alhora de voler aconseguir fer més punts per assegurar-se la victòria final.




Per acabar la jornada lúdica, per la tarda una representació del Club Amatent fa una visita de cortesia als Ludotecla de la Biblioteca Tecla Sala per a conèixer als seus membres i veure la seva sala dins la biblioteca, un lloc molt ben acondicionat amb sis taules a la vora de la Sala Infantil i una vidriera enlloc de paret per a què la gent de fora vegi els seus moviments. Allí vam provem alguns jocs com el Powerboats (una simulació d'una carrera de vaixells de fora borda a través d'illots que van presentar no fa gaires setmanes en un dels seus tallers) i el Dog, una espècie de parxís evolucionat mitjançant cartes enlloc de daus.




Com a curiositat ens agradaria mostrar-vos una fotografia obtinguda gràcies al treball de l'Òscar i la seva gran passió: el Carcassonne.



Us esperem ara a la 3a Sessió del Club Amatent, ja convocada pel dia 14 d'abril al mateix lloc i de la qual us anirem informant en els pròxims dies. I gràcies a tots els que vàreu venir.

5 Responses so far.

  1. Qim Cacau says:

    Una sessió en que vam probar potser menys jocs que en l'anterior, però de més durada. Crec que cal valorar molt positivament la incorporació de gent nova i el bon regust que va deixar el Club en ells. Esperem poder comptar en més ocasions amb els companys de Tecla Sala. Va ser tot un plaer. Estic desitjós que arribi la propera sessió i desitjós de saber quins jocs tindrem a taula.
    Personalment he llegit varies propostes molt interessants de les que destacaria l'Alta Tensión "Light" y el de Aventureros al Tren Europa. Falten hores a les sessions. Cada cop ho tinc més clar i és bona senyal. Bona y lúdica Setmana Santa!

  2. Igualment Quim, ja saps que el factor sorpresa i aquesta petita improvització en els jocs que sortiran a taula està agradant molt a la gent del club. És realment curiós estar sentat en una taula i veure com en una altra comencen una partida d'algun joc que també vols provar però no pots, jajaja.

  3. Silverman says:

    Gràcies per la resenya companys.

    Donidó la de coses que vau probar. El local te una presència força bona.

    Ànims i a continuar amb la tasca, estarem en contacte.

  4. Gràcies Silverman, la veritat és que sí que és un bon lloc per fer les trobades, amb espai, música de fons i fins i tot vídeos si ens hi possem (tan sols un parell d'inconvenitents: no entra llum directa del carrer i la porta no és de vidre per a què els usuaris de la biblioteca ens vegin... (sort que tenim a l'Àngels "compinxada" al taulell de prèstecs).

    De jocs sempre en sobren... la ludoteca de la biblioteca encara és molt petita i esperem que algun dia sigui autosuficient, però de moment s'ha d'anar tirant de les aportacions dels membres del club.

    Salutacions,

  5. Silverman says:

    No hi ha de qué. Personalment prefereixo que els usuaris "normals" no ens vegin, servidor és estrambòtic convençut; jugar és una cosa molt sèria.
    Afortunadament a l'actualitat n'hi han molts títols i jocs sobren, de forma que podreu anar tirant perfectament amb els que tingueu vosaltres. Amb el temps ja anireu adquirint més jocs.

    Salut i força !

usuari/s connectats