21 de març del 2012

Components "Dixit Odyssey"

4 comentaris
 

Reflexionant sobre aquest joc que es va ficar "a sobre la taula" el dissabte passat m'agradaria comentar que es tracta, primer de tot, d'un dels jocs estèticament més bonics que hi ha al mercat. El seu mecanisme és tan senzill com intel·ligent, ja que es tracta de fer endevinar la teva carta a almenys una persona dels teus competidors sense que ho fassi la resta, ja que això et donaria punts de victòria a tothom menys a tu. Us fico uns exemples de les cartes i penseu què dirieu a uns suposats contrincants (podeu fer-ho amb una paraula, amb una frase, amb mímica, cantant o ballant, com vulgueu però almenys una persona l'ha d'endevinar sense que ho faci la resta). Veure-ho que no és tan fàcil com sembla:


Com veieu, no és tan fàcil... es tracta a més que la resta de la gent fiqui en joc una carta que se li assembli per a que la votin els demés, cosa que també els hi donarà algun punt més. Aquí teniu el marcador que utilitzarem amb uns marcadors en forma de conill que incorpora el joc; si us hi fixeu, en el seus laterals s'afegiran les cartes que hagi escollit la gent per despistar a la resta:

Per una altra banda, les nostres votacions les farem en una espècie de cartonets i, evidentment, d'amagat de la resta de jugadors fins que es mostrin totes alhora:


I fins aquí els components d'aquest joc que com a punts a favor té la seva gran creativitat, que és un joc molt divertit si la gent acompanya i es deixa portar i d'una gran bellesa visual. Si se li ha de buscar algun punt en contra, potser el jugar amb més de 10 jugador alhora (el joc en permet fins a 12) fa una mica caòtica la fase del descobriment de cartes i apostes.

4 Responses so far.

  1. +AB says:

    Aquest joc és boníssim! Ho millor és que no cal ser un aficionat dels jocs de taula per a què t'agradi, pots engrescar a tota mena d'amics per fer una partida :) També cal dir que, fruit del seu éxit, estan treient moltes expansions amb noves cartes, fet que aporta més possibilitats al jocs.

    Aquest joc no pot faltar a cap llar.

  2. Sí, és un joc familiar molt senzill d'entendre i d'explicar en un moment (i no per això és simple...).

    D'aquí la clau de l'èxit en vendes, ja que és un dels més venuts el que va d'any si no el que més...

  3. Buenos días, contacto con ustedes para que me faciliten un correo electrónico para poderles pasar la invitación para que particien este año en las V Jornadas Ludo Ergo Sum de Alcorcón, 21, 22 y 23 de Septiembre.

    PD. Si hay cambios les avisaré a través de los correos electrónicos y no duden en contactar con nosotros para cualquier pregunta.
    GRACIAS

  4. Hola Andr1k,

    Nuestro e-mail és clubamatent@gmail.com

    Un saludo

usuari/s connectats